Noedelsoep met kip
Het is nog eens tijd voor een recept waarin je een overschotje pasta kwijt kan. Bijgevolg dus deze super eenvoudige bereiding voor noedelsoep met kip.
Het kan bijna niet gemakkelijker. Alle ingrediënten samen in een pot, 30 min laten sudderen en je hebt een overheerlijke noedelsoep met kip, ideaal voor koudere dagen.
Je kan er eender welk restje pasta (spaghetti, penni, macaroni, farfalle, …) in kwijt en dat overschotje gebraden kip van de dag ervoor als je dat voorhanden hebt. Anders kan je altijd een kippeborst of -bil laten garen in een beetje bouillon en deze gebruiken.
Verder heb je voor deze noedelsoep met kip enkel nog wat basis nodig: wortel, selder, bouillonblokjes en wat gedroogde kruiden.
TIP voor het bewaren van selder
Ik koop af en toe een groene selder die ik zelden in één keer op gebruik. Bijgevolg was ik de selder, snijd hem in ringetjes en vries die zo in in een hersluitbare zak. Dan heb ik altijd selder voorhanden voor de volgende soep of stoofpot. Dezelfde truck pas ik ook toe op prei.
Noedelsoep met kip
Ingrediënten
- 2 stengels selder in ringetjes van +/- 5 mm dik
- 1 wortelen in kleine blokjes
- 1 middelgrote ajuin fijngesnipperd
- 25 gram boter of olijfolie
- 1 liter water
- 1 à 2 blokjes kippebouillon
- 2 blaren laurier
- 1 TL peterselie gedroogd
- 1 TL majoram oregano of basilicum kan ook
- 200 gram kip een gekookt restje
- 90 gram pasta eender welk gekookt restje
Instructies
- Smelt de boter in een grote soepkom en fruit de ajuin en selder aan (+/- 5 min).
- Voeg de blokjes wortel, de kip, het water, de bouillon en de kruiden toe en laat het geheel gedurende 30 min sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Meng als laatste het overschotje noedels door de soep en laat deze kort doorwarmen.
No Comments